Udskæringer

Hos Holsted Kød kan du  vælge mellem forskellige typer af udskæringer afhængig af dit slagterdyr.


Du modtager kødet i kasser, hvor alt kødet er mærket med små sedler, så du kan se hvad de forskellige kødstykker er.


Det hakkede kød modtages i poser ved siden af.

Grov udskæring af kreatur

Grovudskæring udføres kun på mindst 1/2 dyr.


Forkødet er savet og bagkødet er delt i hinder.

Småkød/afpil fra en grovpartering er ikke hakket.

Hakning af 1/1 kreatur

Leveres som udgangspunkt i 10 kg. poser


Hvis det ønskes, er det muligt at få hele kreaturet hakket. Mørbraderne gemmes og modnes i vakuumposer. Dertil er det selvfølgelig også muligt at få andre udskæringer gemt.


Det hakkede kød vil du modtage i 10 kg. poser medmindre andet aftales.


Her er det muligt at få vejet det hakkede kød op i mindre portioner (evt. 3 - 5 kg poser og helt ned til 500 gr. pakninger), som vi kan indpakke i fryseposer eller vakuum poser.


Man kan også få portioneret det hakkede kød ud i 500 gr. blokke og efterfølgende i 10 kg. poser. Så skal man blot selv pakke det i poser og ikke opveje. 

Standard udskæring af kreatur

Dette indeholder en 1/4 kreatur


Da der kun er en culotte, en cuvette og en flanksteaks på hvert 1⁄2 dyr, er fordelingen sådan, at den ene 1/4 får culotte og den 2. 1/4 får cuvette og flanksteaks.


En 1/4 består af 2 kasser (nogle gange kun en, alt efter dyrets størrelse) + hakket kød i pose/poser ved siden af.


Se fordelingen af kødet i kasserne herunder:

Nederste kasse

Bov med ben

3 stk.

Tykkam med ben

2 stk.

Bryst med ben

2 stk.

Tværreb med ben

3-4 stk.

Ossobuco

4-6 stk.

Spidsbryst uden ben

1 stk.

Beskrivelse

Enhed

Højrebssteg eller -kotelleter

1 eller 4-5 stk.

Roastbeef

1 stk.

Wienerschnitzel

5-7 stk.

Lårtunge

1/2 stk.

Mørbrad

1/2 stk.

Engelske bøffer

3-6 stk.

Franske bøffer / entrecoté

6-8 stk.

Culotte / Cuvette - flanksteaks

1 stk.

Benløse fugle

6-12 efter størrelse

Okse suppeben


Hakket oksekød


Standard udskæring med forkød hakket eller udbenet

Dette indeholder en 1/4 kreatur


Da der kun er en culotte, en cuvette og en flanksteaks på hvert 1⁄2 dyr, er fordelingen sådan, at den ene 1/4 får culotte og den 2. 1/4 får cuvette og flanksteaks.


En 1/4 består af 2 kasser (nogle gange kun en, alt efter dyrets størrelse) + hakket kød i pose/poser ved siden af.


Her tilbydes at udbene og/eller hakke dele af eller hele forkødet. 


Se fordelingen af kødet i kasserne herunder:

Nederste kasse

Bov med ben


Tykkam med ben


Bryst med ben

Alt udbenes og hakkes

Tværreb med ben


Ossobuco


Spidsbryst uden ben


Beskrivelse

Enhed

Højrebssteg eller -kotelleter

1 eller 4-5 stk.

Roastbeef

1 stk.

Wienerschnitzel

5-7 stk.

Lårtunge

1/2 stk.

Mørbrad

1/2 stk.

Engelske bøffer

3-6 stk.

Franske bøffer / entrecoté

6-8 stk.

Culotte / Cuvette - flanksteaks

1 stk.

Benløse fugle

6-12 efter størrelse

Okse suppeben


Hakket oksekød


Luksus udskæring af kreatur

Dette indeholder en 1/4 kreatur


Vores luksusudskæring har samme fordeling som standardudskæringen. Dertil får du muligheden for selv at bestemme hvordan dine udskæringer skal se ud.


Man har i luksusparteringen mulighed for at få skåret småkød i tern/ strimler så som Gullash og Stroganoff, og evt. få snøret Roast beef mm.


Ønsker man gullash eller Stroganoff må man fravælge nogle af nedenstående udskæringer, da kødet jo kun kan bruges en gang.


Vi er meget fleksible og vil imødekomme dine ønsker på bedste vis.


Se fordelingen af kødet i kasserne herunder:

Nederste kasse

Indholdet af denne kasse varierer alt efter dine ønsker.


Man har mulighed for at f.eks. at få:

- Udbenet & snøret tykkam

- Udbenet bov & spidsbryst


Dertil er det muligt evt. at få

special udskæringer som Teres Major eller hvad dine ønsker nu kunne være.

Beskrivelse

Enhed

Højrebssteg eller -kotelleter

1 eller 4-5 stk.

Roastbeef

1 stk.

Wienerschnitzel

5-7 stk.

Lårtunge

1/2 stk.

Mørbrad

1/2 stk.

Engelske bøffer

3-6 stk.

Franske bøffer / entrecoté

6-8 stk.

Culotte / Cuvette - flanksteaks

1 stk.

Benløse fugle

6-12 efter størrelse

Okse suppeben


Hakket oksekød


Pattegris

Står du og mangler en pattegris til et arrangement?


Vi kan skaffe flotte kødfulde danske pattegrise til dig - Fynbo grisen - med mulighed for at få  dem saltet og ridset.

Finpartering af gris

Dette er en oversigt for finparteringen af en hel gris.


Vi tager altid en snak om hvilke udskæringer, du præcis ønsker.


Se fordelingen af kødet i kasserne herunder:

Forende

Nakke: nakkesteg, nakkefilet eller nakkekotelleter

Bov: hakkes

Skanker: hele, kan evt. udbenes og hakkes

Skinken

Skinkeyderlår: Skinkesteg med svær / ridset

(Tillæg hvis vi du ønsker en Krydderskinke 45 kr. + moms pr. stk.)

Inderlår: Skinkeschnitzler

Klump: Småkød i tern

Skinkestykkerne kan også fremstilles til saltet & røget skinker (tillæg på 16,- kr. + moms pr. kg. færdig masse)

Yderligere

Hakket kød

Koge/stegeben

Hoved

Tæer

Flommer

Hjerte

Lever

Svær

Midterstykke

Kam: 1/2 svinekam med ridsede svær + 1/2 koteletter

Kan fremstilles til hamburgerryg (tillæg på 16,- + moms pr. kg. færdig masse)

Brystflæsk: 2 x ribbenstege m/ svær/ridset

kan fremstilles til saltet/røget bacon (tillæg på 16,- kr. + moms pr. kg færdig masse)

Slag: skæres klar til rullesteg eller rullepølse

(Tillæg hvis du ønsker vi laver rullesteg/rullepølse med svesker eller persille: 45 kr. + moms pr. stk.)

Mørbrad: hel

Kan fremstilles til saltet & røget mørbrad (tillæg på 16,- kr. + moms pr. kg. færdig masse)

Pålæg af gris

Dette er et forslag til muligheder for pålæg af 1/2 gris. 

Udgangspunktet baseres på ca. 40 kg. 


Vi tager altid en snak om hvilke pålæg og udskæringer, du præcis ønsker.


Hoved, tæer, svær, hale mm. sendes med hjem som det er medmindre andet aftales.

Udskæring

Pålæg

Ca. kg

Bov

Grillpølser/spegepølser

-

Nakkefilet

Kogt og røget nakkepølse  med/uden persille

1,6-2 kg.

Svinekam

Saltet og røget hamburryg eller

Salt og røget krydderkam

3-4 kg.

Svineslag

Rullepølse

Ca. 1,7 kg.

Stege/kogestykke

Røget og saltet bacon eller 

letsaltet flæske

Ca. 3 kg.

Inderlår

Saltet og røget filet

Ca. 1,2 kg.

Yderlår

Krydderskinke eller røget skinke

Ca. 3 kg.

Klump

Bayonne skinke

Ca. 1 kg.

Mørbrad

Saltet og røget mørbrad

Ca. 400 gram

Ribben

Saltet og røget gnaveben

-

Skanker

Saltet Eisbein

Ca. 3-4 kg.

Hakket kød

Grillpølser/spegepølser

Ca. 10 kg.

Standard finpartering

Dette er en oversigt for finparteringen af et helt lam.


Vi tager altid en snak om hvilke udskæringer, du præcis ønsker.


Vi tilbyder fremstilling af røgvarer, div. spegepølser, grillpølser i forskellige smagsvarianter.

Udskæring

Hals i skiver

2x slag

1/2 rygsteg

1/2 rygsteg i koteletter

2 x mørbrad

2 x culotter

2 x køller med ben/uden skank

2 x bove m/ ben uden skank

4 x skanker

4 sider ribben/bryst strimler

Ben og indmad

Finpartering med udbening

Dette er en oversigt for finparteringen af et helt lam inkl. udbening


Det vil sige at du har mulighed for at vælge få udbenet køller, bove, lavet lammekroner eller andre udskæringer. 


Vi tager altid en snak om hvilke udskæringer, du præcis ønsker.


Vi tilbyder fremstilling af røgvarer, div. spegepølser, grillpølser i forskellige smagsvarianter.

Udskæring

Hals i skiver

2x slag

1/2 rygsteg

1/2 rygsteg i koteletter

2 x mørbrad

2 x culotter

2 x køller med ben/uden skank

2 x bove m/ ben uden skank

4 x skanker

4 sider ribben/bryst strimler

Ben og indmad

Afspilning

En afspilning af får/lam betyder at alt bliver hakket.


Herfra kan det videre forarbejdes til spegepølser, grillpølser eller andre forædlingsprodukter.

Udskæring af vildt

Udskæring af vildt til private

Bemærk at vi kun håndterer klovbærende vildt.


Hos Holsted Kød modtager vi hele dyr, dog skal de være brækket og afskindet ved modtagelsen. Det har ingen betydning om kødet er frossen, fersk i hele stykker eller hakket.


Alt modtaget vildt kød fra hver enkelt jæger, opmærkes & holdes separat fra andet.


Vi tager altid en endelig snak om du ønsker noget anderledes fra standarden inden partering starter.


Vi tilbyder fremstilling af røgvarer, div. spegepølser, grillpølser i forskellige smagsvarianter.

Udskæring

Bov

Hakkes

Bryst

Hakkes

Hals

Hakkes

2 x filet

Bøffer

2 x mørbrad

Mørbrad

2 x inderlår

Steaks

2 x klump

Roastbeef

2 x tyksteg

Engelske bøffer

Yderligere

Hakkes